Glossy Car Wrap

Servis Car Wrap Inspira Dengan High Gloss Sticker – Bengkel Car Wrap Setapak

servis car wrap proton Inspira di bengkel car wrap setapak

Servis Car Wrap Inspira Dan Bengkel Car Wrap Di Setapak

Bengkel car wrap telah menyediakan pakej dan servis car wrap Inspira yang baik di area Setapak. Hal ini kerana servis car wrap Proton Inspira merupakan cara yang baik untuk menukar luaran Inspira. Oleh itu, servis car wrap Proton Inspira mula mendapat permintaan daripada pemilik kereta di Setapak dan KL.

Sebagai maklumat rujukan, pemilik Inspira boleh mendapat lebih banyak informasi tentang car wrap daripada bengkel car wrap. Hal ini kerana bengkel car wrap berharap menyediakan maklumat yang boleh membantu pemilik Inspira untuk memahami servis car wrap. Tambahan lagi, pemilik Inspira juga boleh membuat perbandingan dengan merujuk maklumat yang diberi oleh bengkel car wrap yang berbza. Selepas perbandingan dijalankan, pemilik Inspira akan lebih senang memilih bengkel car wrap untuk membalut Inspira mereka.

Maklumat Rujukan Tentang Proton Inspira

Proton Inspira merupakan kereta yang direka oleh Mitsubishi dan dipasang oleh Proton. Tambahan lagi, Proton Inspira mempunyai luaran yang nampak seperti Mitsubishi EVO X. Oleh itu, golongan muda di Malaysia sangat menyukai Proton Inspira. Mungkin disebabkan hal demikian, harga untuk Proton Inspira di pasaran second hand car masih sangat baik.

Sebagai maklumat rujukan, sesetengah pemilik Inspira telah menjalankan pelbagai perubahan untuk Inspira. Di atas jalan raya, kita boleh nampak ada Proton Inspira yang ditambahkan dengan body kit yang cantik. Selain itu, ada Proton Inspira telah diubahsuai dan nampak seperti Mitsubishi EVO X. Tambahan lagi, sesetengah Proton Inspira telah dibalut dengan vinyl car wrap sticker.

Sticker Yang Sesuai Diguna

Di pasaran car wrap sticker, pemilik Proton Inspira mempunyai pelbagai pilihan car wrap sticker. Dengan ini, pemilik Inspira boleh mencari dan memilih sticker yang mereka suka untuk membalut permukaan luar Inspira. Sebagai maklumat rujukan, Proton Inspira sesuai dibalut dengan sticker seperti:

  • Matte car wrap sticker
  • High gloss car wrap sticker
  • Satin car wrap sticker
  • Multi-toning car wrap film
  • Halogram car wrap film
  • Carbon Fibre car wrap sticker

Service Car Wrap Proton Inspira

Mula-mulanya, pemilik Inspira akan memilih car wrap sticker yang perlu digunakan. Kemudiannya, Inspira akan dihantar ke bengkel car wrap. Apabila Inspira diletak di dalam bengkel car wrap, permukaan luar Proton Inspira akan dicuci dengan detergen tanpa wax.

Selepas proses mencuci Proton Inspira, bengkel akan memulakan proses membalut Inspira dengan sticker. Semasa servis car wrap dijalankan, bengkel car wrap akan mengukur permukaan luar Inspira dan memotong sticker yang diperlukan. Kemudiannya, juru car wrap akan menggunakan squeeze dan hot gun untuk melekat sticker di permukaan Inspira.

Apabila kerja car wrap siap dijalankan, Proton Inspira akan mempunyai permukaan luaran yang baru. Pada masa yang sama, bengkel car wrap akan mengelap Inspira supaya permukaan luar Inspira nampak lebih cantik.

Kenapa Membalut Proton Inspira Dengan High Gloss Sticker Salah satu sebab high gloss sticker sangat popular kerana sticker ini boleh membuat Inspira menjadi sangat sporty dan menarik. Hal ini kerana high gloss sticker berupaya memantul cahaya dengan baik dan membuat permukaan luar Inspira nampak seperti cermin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *