Kedai Car Wrap Di Kuala Lumpur – Pakar & Mahir Vios, Civic, City, Myvi, Axia, X50, BMW F30

Informasi Tentang Kedai Car Wrap Di Kuala Lumpur

Automax, kedai car wrap yang mahir menyediakan servis wrapping yang professional untuk pemilik kereta di Kuala Lumpur. Dengan ini, pemilik kereta seperti Vios, Civic, BMW F30, Myvi, Axia dan X50 boleh naik taraf permukaan luar badan kereta.

Sebagai maklumat rujukan, car wrap merupakan salah satu cara yang baik untuk membalut badan kereta. Dengan ini, badan kereta akan mempunyai permukaan luaran yang baru dan unik. Hal ini kerana sticker car wrap boleh melekat di permukaan luar badan kereta dengan kuat. Oleh itu, sticker car wrap boleh menukar penampilan permukaan luar badan kereta.

Tambahan lagi, sticker car wrap akan memainkan peranan untuk menjaga badan kereta. Hal ini kerana sticker boleh mengelakkan objek tajam seperti batu mencalar permukaan cat badan kereta.

Disebabkan itu, pemilik kereta yang merancangkan untuk naik taraf penampilan kereta akan mempertimbangkan servis car wrap. Dengan ini, pemilik kereta dan kedai car wrap akan bekerjasama untuk menjalankan projek car wrap. Selepas itu, kereta seperti Vios, Civic, City, Myvi, Axia dan X50 akan nampak lebih cantik, moden dan unik.

Toyota Vios di kedai car wrap Kuala Lumpur
PErodua Myvi Car Wrap Di Kuala Lumpur

Perkidmatan Kedai Car Wrap Yang Mahir

Bengkel dan kedai car wrap yang mempunyai pakar wrapping yang mahir dan cekap akan menyediakan servis seperti:

 • Vinyl Car Wrap
 • Membalut hood enjin dan roof dengan sticker bercorak carbon fibre
 • Wrap badan kereta dengan high gloss metallic / semi-gloss / satin / matte sticker
 • Balut badan kereta dengan sticker PPF

Tambahan lagi, kedai car wrap yang berpengalaman di Kuala Lumpur akan menyediakan servis membaikpulih lapisan car wap. Dengan ini, masalah seperti calar atau bubble mungkin boleh diperbaiki.

Selain itu, kedai car wrap di Kuala Lumpur akan menyediakan perkidmatan untuk membantu pemilik kereta memilih sticker. Di samping itu, pemilik kereta boleh mendapat maklumat tentang pilihan sticker daripada kedai car wrap. Dengan ini, pemilik kereta boleh berkomunikasi dan berbincang dengan pakar car wrap tentang inspirasi dan kehendak. Kemudiannya, pakar car wrap akan cadangkan sticker yang sesuai untuk pemilik kereta.

Kelebihan Sticker Car Wrap Jenis Vinyl

Car wrap disukai pemilik kereta kerana car wrap mempunyai beberapa kelebihan yang praktikal. Oleh itu, pemilik kereta akan mempertimbangkan car wrap apabila merancang untuk menukar penampilan badan kereta. Sebagai maklumat rujukan, kelebihan sticker car wrap ada seperti bawah:

Menukar Penampilan Luaran Badan Kereta

Sticker car wrap akan memberikan penampilan baru yang cantik dan moden untuk badan kereta. Hal ini kerana sticker mempunyai permukaan luaran yang unik dan menarik. Jika sticker dibanding dengan cat kereta, sticker car wrap boleh membuat visual yang berbeza dan lebih custom. Oleh itu, pemilik kereta seperti Vios, Civic, Axia dan X50 lebih suka car wrap jika hendak naik taraf penampilan kereta.

Disebabkan hal demikian, kedai car wrap Kuala Lumpur telah menyediakan pelbagai pakej untuk kereta seperti: Vios, Civic, Axia dan Proton X50. Dengan ini, pemilik kereta boleh memilih pakej dan sticker car wrap yang diperlukan.

Menjaga Permukaan Luar Kereta

Sticker car wrap boleh mengelakkan permukaan luar kereta dicalar oleh bahan atau objek yang tajam. Semasa kereta bergerak di atas jalan raya, bahan tajam seperti batu kecil mungkin akan terhentam badan kereta. Oleh itu, permukaan luar badan kereta mungkin akan mempunyai kesan calar apabila terkena hentaman batu kecil.

Apabila kereta dibalut oleh kedai car wrap, permukaan luar kereta akan mempunyai lapisan perlindungan. Disebabkan itu, objek tajam seperti batu kecil tidak boleh mencalar permukaan luar badan kereta dengan senang.

Pelbagai Pilihan Sticker

Kedai car wrap di Kuala Lumpur dan Selangor mempunyai pelbagai pilihan sticker yang sesuai digunakan untuk membalut Vios, Civic, X50 dan lain-lain lagi . Sebagai contoh, kedai car wrap akan menyediakan pilihan jenis sticker seperti: matte, high gloss dan satin. Di samping itu, banyak kilang sticker telah membuat dan membekal sticker car wrap yang baik. Oleh itu, pemilik kereta boleh memilih sticker yang diperbuat atau dibekal oleh 3M, Techwrap dan lain-lain lagi. Disebabkan hal demikian, pemilik kereta boleh custom penampilan permukaan badan kereta berdasar inspirasi mereka.

Bukan Transformasi Tetap

Transformasi yang dihasilkan oleh cara car wrap bukan transformasi yang tetap. Hal ini kerana sticker boleh dikopek apabila perlu tukar sticker yang baru. Di samping itu, sticker boleh dikopek untuk mengembalikan keadaan asal permukaan kereta. Dengan ini, harga jualan kereta tidak akan terjejas dengan banyak. Oleh itu, pemilik kereta boleh meminta kedai car wrap yang mahir untuk membuangkan lapisan sticker di Kuala Lumpur.

Kos Yang Munasabah

Car wrap menjadi popular dan selalu dipertimbangkan oleh sesetengah pemilik kereta kerana mempunyai kos yang munasabah. Biasanya, pakej car wrap yang menggunakan sticker seperti satin atau semi-gloss akan mempunyai kos yang lebih berpatutan. Apabila dibandingkan dengan cat metallic, kos sticker satin atau semi-gloss mempunyai kos yang lebih rendah. Di samping itu, kedai car wrap yang mahir dan cekap di Kuala Lumpur boleh menyiapkan projek dalam masa 1 ke 3 hari bekerja. Oleh itu, kos masa yang diperlukan oleh projek car wrap juga lebih singkat.

Maklumat Tentang PPF Car Wrap

Kedai car wrap di Kuala Lumpur mempunyai kemahiran untuk membalut kereta dengan sticker PPF. Sebagai maklumat rujukan, PPF ialah sticker lutsinar yang kuat dan sangat elastik. Oleh itu, PPF adalah sticker popular yang digunakan untuk melindung permukaan luar kereta seperti X50, Civic, Vios, BMW F30 dan lain-lain lagi.

PPF boleh melindung permukaan luar kereta daripada dicalar oleh bahan tajam seperti batu atau objek logam. Hal ini kerana PPF akan menjalan lapisan pelindungan di permukaan yang paling luar. Dengan ini, PPF akan menghalang objek tajam terus mencalar permukaan cat kereta.

Di samping itu, pemilik kereta meminta kedai car wrap membalut badan kereta dengan PPF kerana PPF boleh menghalang sinaran UV. Sebagai maklumat rujukan, kebanyakan PPF mempunyai satu lapisan yang boleh mengurangkan laluan UV. Dengan ini, permukaan cat kereta tidak akan runtuh dengan cepat disebabkan oleh sinaran UV.

Selain itu, pemilik kereta suka PPF kerana PPF boleh membuat permukaan badan kereta menjadi lebih glossy. Hal ini kerana PPF mempunyai lapisan yang mempunyai index biasan dan pantulan cahaya yang tinggi. Disebabkan itu, permukaan luar kereta akan nampak seperti sentiasa mempunyai lapisan wax. Tambahan lagi, lapisan berkilat ini mempunyai jangka hayat yang lebih panjang daripada lapisan wax. Oleh itu, pemilik kereta akan memilih sticker PPF untuk menlindung permukaan cat kereta dengan lebih berkesan.

Pakar Car Wrap – Toyota Vios

Kedai car wrap telah mempunyai banyak pengalaman untuk membalut Vios dengan sticker secara professional. Sebagai maklumat rujukan, Toyota Vios merupakan kereta panduan harian yang tahan lasak di Malaysia. Tambahan lagi, Vios mempunyai bahagian dalam dan mekanikal setting yang praktikal. Disebabkan itu, jalan raya di Malaysia mempunyai Toyota Vios.

Oleh itu, sesetengah pemilik Vios berharap Vios mereka mempunyai penampilan luaran yang lebih menarik. Disebabkan hal demikian, kedai car wrap telah memperkenalkan pelbagai pakej yang sesuai untuk membalut Toyota Vios. Dengan ini, Toyota Vios mempunyai kemungkinan untuk menjadi lebih sporty, moden dan unik.

Toyota Vios
Toyota Vios di kedai car wrap Kuala Lumpur

Servis Membalut Honda City Di Kuala Lumpur

Honda City juga merupakan kereta segment-B yang cantik, tahan lasak, dan praktikal digunakan. Selain itu, Honda City mempunyai enjin, sistem mekanikal dan setting yang sesuai digunakan di bandar dan luar bandar. Oleh itu, Honda City merupakan salah satu model kereta yang mempunyai rekod jualan yang tinggi.

Disebabkan pemilik Honda City berharap City mereka sentiasa nampak moden dan unik, servis car wrap telah dipertimbangkan. Hal ini kerana car wrap ialah salah satu cara yang lebih praktikal untuk menukar penampilan luar Honda City. Tambahan lagi, sticker car wrap boleh menjadi lapisan yang luar yang boleh menjaga badan Honda City. Oleh itu, sesetengah pemilik Honda City telan menghantar Honda City mereka ke kedai car wrap di Kuala Lumpur.

Honda City

Membalut Honda Civic Di Kedai Car Wrap

Kedai car wrap juga menyediakan perkidmatan untuk membalut Honda Civic di Kuala Lumpur. Dengan ini, Honda Civic akan menjadi lebih moden, sporty dan unique kerana dibalut dengan sticker vinyl. Sebagai maklumat rujukan, kebanyak sticker car wrap adalah sesuai untuk membalut badan Honda Civic. Oleh itu, pemilik Civic  mempunyai pelbagai pilihan sticker seperti glossy metallic, semi-gloss satin, atau matte. Dengan ini, pemilik Civic dan pakar car wrap boleh sama-sama pilih sticker untuk membuat visual penampilan luar kereta yang dinspirasi oleh pemilik kereta.

Sebagai contohnya, sticker matte boleh menjadi Honda Civic lebih cool dan special. Di samping itu, sticker high-gloss metallic pula akan menambah factor wow untuk permukaan luaran Honda Civic.

Honda Civic di kedai car wrap Kuala Lumpur

Perkidmatan Wrapping Produa Myvi

Bengkel atau kedai car wrap berupaya untuk memberi perkidmatan car wrap yang professional untuk Myvi. Hal ini kerana pakar-pakar car wrap mempunyai banyak pengalaman dalam projek car wrap Myvi. Dengan ini, kedai car wrap telah menyediakan pilihan pakej car wrap yang sesuai untuk membalut Myvi.

Di samping itu, car wrap juga merupakan cara yang baik untuk membaikpulih keadaan car yang runtuh. Selepas dibalut dengan sticker, badan kereta Perodua Myvi itu akan mempunyai penampilan yang baru dan unik. Tambahan lagi, sticker juga boleh memainkan peranan untuk menjaga permukaan luar badan kereta.

Perodua Myvi Kuala Lumpur

Servis Membalut Perodua Axia

Pakar car wrap akan memberi servis yang baik untuk membalut Perodua Axia dengan cekap dan kemas. Dengan ini, permukaan luar badan Perodua Axia akan mempunyai unsur-unsur visual yang cantik, moden dan sporty. Tambahan lagi, pemilik Axia mempertimbangkan perkidmatan car wrap kerana kos car wrap adalah lebih membebankan. Disebabkan itu, sesetengah pemilik Axia pilih servis car wrap untuk menaik taraf penampilan badan Axia. Di samping itu, sesetengah pemilik Axia pilih sticker car wrap sebagai lapisan perlindungan tambahan untuk Axia mereka.  

Perodua Axia di kedai car wrap kuala lumpur
Perodua Axia Glossy Sticker

PPF Car Wrap Untuk Proton X50

Kedai car wrap telah menyediakan perkidmatan PPF car wrap untuk Proton X50 di Kuala Lumpur. Sebagai maklumat rujukan, Proton X50 ialah SUV yang popular dengan teknologi cangih dan sistem mekanikal yang praktikal. Yang pentingnya, Proton X50 mempunyai badan luaran yang moden dan sporty. Oleh itu, pemilik Proton X50 berharap menggunakan PPF untuk menjaga dan melindungan permukaan luaran dan lapisan cat X50.

Pakar PPF di kedai car wrap mempunyai kemahiran untuk membalut badan Proton X50 dengan proses yang profesional. Dengan ini, permukaan cat Proton X50 akan dilindungi oleh lapisan PPF. Oleh itu, batu kecil dan objek tajam tidak dapat menghentam dan mencalar lapisan cat badan X50 dengan senang. Tambahan lagi, PPF akan menambah lapisan berkilat untuk permukaan badan X50. Disebabkan itu, Proton X50 akan kelihatan lebih sporty dan anggun.

Proton X50 di kedai car wrap Kuala Lumpur

Perkidmatan Wrapping Untuk Proton Inspira

Servis car wrap merupakan salah satu cara yang popular untuk menukar panampilan badan Proton Inspira. Disebabkan itu, sesetengah pemilik Proton Inspira yang merancang untuk menukar penampilan Inspira akan merujuk cara car wrap.

Kedai car wrap telah menyediakan perkidmatan wrapping untuk Proton Inspira di Kuala Lumpur. Sebagai maklumat rujukan, Inspira mempunyai reka luaran yang sama dengan Mitshubishi EVO X. Oleh itu, badan Proton Inspira mempunyai banyak potensi untuk menjadi lebih sporty dan berunsur racing. Disebabkan itu, kedai car wrap yang pakar wrapping Inspira boleh naik taraf penampilan Proton Inspira dengan jenis sticker seperti: Matte, Satin, Multi-toning dan glossy metallic.

Pemilik Proton Inspira sentiasa dialu-alu untuk menghubungi kedai car wrap. Dengan ini, kedai yang mahir wrapping Inspira dan pemilik Inspira boleh berkomunikasi dan bekerjasama untuk menjayakan projek wrap Inspira.

Kedai car wrap membalut Proton Inspira

Membalut Estima Dengan Sticker PPF

Kedai pakar PPF car wrap telah menyediakan servis untuk membalut MPV seperti Toyota Estima dengan sticker PPF. Dengan ini, permukaan cat Estima akan dijaga dan dilindungi oleh PPF dengan lebih baik.

Sebagai maklumat rujukan, PPF merupakan film polymer yang lutsinar dan sangat kuat. Oleh itu, PPF boleh memainkan peranan penting untuk menjaga permukaan cat MPV. Hal ini kerana PPF boleh merendahkan risiko permukaan cat dicalar oleh objek tajam. Tambahan lagi, PPF yang baik boleh mengurangkan tembusan sinaran UV. Disebabkan itu, permukaan cat Estima yang dilindungi oleh PPF tidak akan runtuh atau putar dengan cepat.

Tambahan lagi, kebanyakan PPF mempunyai lapisan hydrophobic. Oleh itu, cecair dan air tidak boleh berhenti di permukaan PPF dengan senang. Dengan ini, tombak air dan kesan habuk akan berkurang selepas badan Estima dibalut oleh PPF.

Di samping itu, kedai PPF car wrap di Kuala Lumpur telah memperkenalkan PPF sebagai gantian lapisan wax. Hal ini kerana PPF ialah film lutsinar yang mempunyai index pantulan dan biasan yang sangat tinggi. Oleh itu, lapisan PPF akan membuat badan Toyota Estima menjadi lebih berkilat di bawah cahaya dan sinar matahari. Tambahan lagi, lapisan PPF adalah lebih kuat apabila dibanding dengan lapisan wax. Disebabkan itu, jangka hayat lapisan PPF adalah lebih panjang jika dibanding dengan wax.

PPF Vehicle Wrapping Service For MPV Estima
PPF Car Wrap Untuk Toyota Estima

Servis Membalut BMW 3 Series F30

BMW F30 ialah BMW 3 series yang cantik kerana badan kereta F30 mempunyai reka bentuk yang moden dan sporty. Oleh itu, sesetengah pemilik BMW F30 telah memilih cara car wrap untuk naik taraf penampilan luaran BMW F30. Hal ini kerana BMW F30 mempunyai banyak potensi untuk menjadi lebih cantik, sporty dan menarik.

Sebagai contoh, sesetengah pemilik BMW F30 suka membalut F30 mereka dengan matt sticker. Hal ini kerana matte sticker boleh menambah unsur yang sporty untuk badan F30. Di samping itu, sesetengah pemilik BMW F30 pula lebih suka sticker satin semi-gloss. Hal ini kerana sticker satin mempunyai pelbagai pilihan warna yang boleh membuat badan F30 menjadi lebih unik.

Tambahan lagi, sesetengah pemilik BMW F30 pula telah memilih PPF car wrap. Hal ini kerana PPF car wrap boleh menjaga lapisan cat BMW F30 dengan lebih baik. Selain itu, PPF film juga boleh membuat permukaan badan BMW F30 menjadi lebih berkilat dan anggun.

BMW F30 di kedai car wrap

Pilihan Sticker Untuk Car Wrap

Bengkel dan kedai car wrap di Kuala Lumpur yang pakar dan profesional boleh menyediakan pelbagai pilihan sticker car wrap. Oleh itu, pemilik kereta boleh memilih sticker berdasar jenama dan kilang sticker yang diyakini oleh mereka. Tambahan lagi, pemilik kereta boleh memilih sticker car wrap berdasarkan warna dan jenis sticker yang disukai. Sebagai maklumat rujukan, jenis-jenis sticker di bawah merupakan jenis sticker yang popular di senarai pilihan.

 • 1. Sticker High Gloss Metallic
 • 2. Sticker Yang Mempunyai Permukaan Matte
 • 3. Multi-toning ( Gradient Color ) Sticker
 • 4. Sticker Satin Semi-Gloss
 • 5. Sticker Yang Bercorak Carbon Fibre

Film / Sticker Car Wrap Jenis High Gloss Metallic

Sticker high gloss metallic mempunyai permukaan yang berkilat. Selain itu, sesetengah high gloss sticker mempunyai visual seperti cermin. Oleh itu, badan kereta akan menjadi berkilat apabila dibalut dengan sticker high gloss metallic.

Sticker Jenis Matte

Manakala sticker jenis matte mempunyai permukaan yang tidak pantul cahaya. Oleh itu, badan kereta akan menjadi sporty dan unik apabila dibalut dengan sticker jenis matte. Disebabkan itu, pemilik kereta yang suka unsur racing dan sporty berharap kedai car wrap boleh mebalut kereta mereka dengan sticker matte.

Multi-toning Sticker (Mempunyai effect gradient )

Di samping itu, multi-toning sticker pula merupakan sticker yang mempunyai permukaan berwarna gradiet. Hal ini kerana sticker car wrap jenis multi-toning akan bertukar warna secara gradient apabila berada di bawah sumber cahaya. Disebabkan itu, permukaan badan kereta akan menjadi menarik dan unik apabila mempunyai lapisan sticker jenis multi-toning

Satin Sticker

Pada masa sekarang, sticker jenis satin semi-gloss merupakan pilihan sticker car wrap yang sangat popular. Hal ini kerana sesetengah sticker jenis satin akan mempunyai permukaan berkilat seperti pearl. Tambahan lagi, sticker jenis satin mempunyai pelbagai pilihan warna yang cantik dan menarik. Di samping itu, kos sticker satin adalah lebih rendah. Oleh itu, sticker satin telah menjadi pilihan sticker yang digemari pemilik kereta di kedai car wrap.

Mendapat Senarai Pilihan Sticker Di Kedai Car Wrap Kuala Lumpur

Apabila pemilik kereta sedang menyelidik servis car wrap, pemilik kereta boleh mendapat senarai sticker daripada kedai car wrap di Kuala Lumpur. Tambahan lagi, kedai car wrap juga boleh menunjuk sampal sticker yang dibekal oleh sesetengah kilang sticker. Dengan ini, pemilik kereta boleh memahami pilihan sticker dengan lebih baik. Kemudiannya, pemilik kereta bolehlah memilih sticker yang digemari dan berharap diguna untuk membalut badan kereta mereka.

Membaiki-pulih Lapisan Car Wrap

Selepas satu jangka masa, lapisan car wrap mungkin akan mempunyai kecacatan atau kerosakan seperti:

 • Garis calar
 • Bubble Udara

Kebanyakan sticker car wrap mempunyai keupayaan “self-healing”. Oleh itu, vinyl dan adhesive sticker akan memperbaiki sendiri untuk melekat dengan baik di permukaan badan kereta. Sebagai maklumat rujukan, haba boleh meningkatkan keupayaan “self-healing” vinyl dan lapisan adhesive. Disebabkan itu, kedai car wrap yang mahir membaiki lapisan car wrap akan menggunakan hot gun. Dengan ini, hot gun akan meniup angin panas untuk mengurangkan kesan calar dan masalah bubble udara. Sementara itu, pakar car wrap akan menggunakan squeezee untuk menekan lapisan sticker supaya sticker akan menjadi lebih rata.

Memilih Sticker Yang Disukai Untuk Kereta

Apabila pemilik kereta sedang memilih sticker, kedai car wrap di Kuala Lumpur akan cuba menyediakan servis panduan. Oleh itu, pemilik kereta boleh memberitahu pakar car wrap tentang inspirasi dan keperluan mereka. Dengan ini, pakar car wrap dan pemilik kereta boleh sama-sama mencari dan memilih sticker yang lebih sesuai untuk menjayakan projek car wrap.