vinyl car wrap

Harga Semi Gloss Car Wrap Di Kuala Lumpur

harga semi gloss car wrap di Kuala Lumpur

Maklumat Tentang Semi gloss Car Wrap

Harga semi gloss car wrap berada dalam lingkungan seribu ke dua ribu untuk kereta jenis sedan. Sesetengah car wrapping film boleh rendah daripada seribu untuk balut sebuat kereta sedan di Kuala Lumpur.

Semi-gloss car wrapping film boleh membantu pemilik kereta untuk menjaga luaran kereta. Pada masa yang sama, semi-gloss car wrapping film boleh mengelak warna cat kereta daripada runtuh atau pudar. Oleh itu, banyak pemilik kereta di Kuala Lumpur bermula menggunakan cara “car wrap” untuk menjaga permukaan luar kereta.

Harga Semi Gloss Car Wrap Yang Berpatutan

Pada masa sekerang, permintaan semi-gloss car wrap sudah meningkat. Oleh itu, kos membalut menjalankan operasi car wrap sudah menurun kerana bengkel car wrap boleh membalut lebih kereta setiap bulan. Oleh itu, harga semi-gloss car wrap sudah menjadi lebih berpatutan dan munasabah. Dengan ini, lebih banyak pemilik kereta boleh menghantar kereta mereka untuk dibalut dengan semi-gloss car wrapping film.

Proses Membalut Kereta Dengan Semi Gloss Car Wrap

Mula-mulanya, pemilik kereta akan memilih corak dan warna semi-gloss wrapping film yang mereka sukai. Selepas itu, kereta akan dihantar ke bengkel car wrap.

Sebelum membalut permukaan luar kereta dengan wrapping film, bengkel akan mencuci kereta. Kemudian, bengkel akan lap permukaan luar kereta dengan menggunakan isopropyl alcohol. Dengan ini, permukaan luar kereta tidak akan mempunyai wax, objek kotor dan bahan berminyak. Disebabkan hal demikian, wrapping film boleh meletak dengan baik di permukaan luar kereta.

Apabila kereta menjadi bersih, guru membalut kereta akan mula proses membalut kereta. Mula-mulanya, guru car wrap akan memotong semi-gloss wrapping film. Kemudiannya, gurun membalut kereta dan penolong akan mula membalut kereta dengan wrapping film. Pada masa yang sama, guru car wrap akan mengguna squeegee untuk mengeluarkan bubble dan menghilangkan tempat kedut.

Selepas kerja membalut kereta dijalankan, bengkel akan menggunakan heater untuk meningkat suhu permukaan kereta. Dengan ini, semi-gloss car wrap film akan meletak dengan lebih kuat. Sebelum kereta diambil oleh pemilik, bengkel car wrap akan mencuci kereta satu kali lagi.

Kenapa membalut kereta dengan semi gloss car wrap film?

Semi-gloss wrapping film ada beberapa kelebihan. Oleh itu, banyak pemilik kereta suka membalut kereta mereka dengan wrapping film. Di bawah ialah kelebihan membalut kereta dengan vinyl film:

  • Menjaga Permukaan Logam Badan Kereta
  • Mengurangkan Masalah Permukaan Kereta Dicalar Bahan Tajam
  • Menukar Permukaan Luaran Kereta ( Menjadi menarik dan modern )
  • Semi-gloss vinyl film mempunyai pelbagai warna pilihan
  • Kos membalut kereta adalah lebih rendah kalau berbanding dengan cat kereta

Maklumat rujukan tentang harga semi gloss car wrap ada seperti bawah :

Semi Gloss Metalic Vinyl Film : RM750 – 1350

Carbon Fibre Semi Gloss : RM1500 – RM2100

3M Semi Gloss Vinyl Film : RM2300 – RM3000

Grade A Semi Gloss Vinyl Film : RM1800 – RM3000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *