PPF Car Wrap

Harga PPF Car Wrap Dan Kedai PPF Car Wrap Di Kuala Lumpur

harga ppf car wrap di kedai car wrap kuala lumpur

Maklumat Tentang Harga PPF Car Wrap

Pada masa sekarang, harga PPF car wrap di KL dan area Selangor berada di paras yang berpatutan. Oleh itu, PPF car wrap telah menjadi salah satu cara menjaga permukaan luar kereta yang popular di KL. Dengan ini, banyak kereta telah dibalut dengan cara PPF car wrap. Secara ringkas, harga PPF car wrap boleh didapati dengan menghubungi kedai PPF car wrap. Hal ini kerana, kedai PPF car wrap ada pelbagai jenis pakej PPF car wrap dan pilihan PPF yang berbeza.

Sebagai contoh, sesetengah pemilik kereta akan pilih film PPF seperti film PPF 3M, Oraguard, Xpel atau VVivid. Di samping itu, sesetengah pemilik kereta lebih suka memilih film PPF car wrap seperti film Suntek, Karlor atau Llumar. Secara ringkasnya, pasaran PPF mempunyai pelbagai pilihan yang mempunyai kelebihan, keburukan, harga dan kualiti yang tidak sama. Disebabkan itu, pemilik kereta di Kuala Lumpur boleh pilih film PPF berdasarkan keperluan, bujet dan jenama yang dipercayai.

Kelebihan PPF Car Wrap Film

PPF car wrap sesuai digunakan untuk membalut permukaan luar kereta kerana PPF mempunyai kelebihan seperti bawah:

Lut Sinar Dan Reflektif

Banyak pemilik kereta suka menggunakan cara PPF car wrap untuk menjaga kereta kerana PPF ialah film yang lut sinar. Dengan ini, permukaan cat kereta masih nampak seperti baru dan cantik selepas dibalut dengan PPF. Tambahan lagi, PPF merupakan film lut sinar yang mempunyao index reflectif yang tinggi. Oleh itu, permukaan kereta sentiasa nampak seperti baru dilap dengan wax yang sangant reflektif. Disebabkan hal demikian, PPF akan menjadikan permukaan luar kereta nampak lebih anggun dan cantik.

Mempunyai Pelekat Yang Baik

Pelekat PPF merupakan pelekat yang kuat dan tidak senang degrade. Oleh itu, PPF boleh melekat di permukaan kereta dengan baik dan jarang ada masalah air bubble.

Elakkan Masalah Badan Kereta Dicalar Oleh Bahan Tajam

Permukaan luar PPF dibuat dengan bahan polymer yang sangat kuat dan tahan lasak. Oleh itu, PPF boleh mengurangkan risiko permukaan luar kereta dicalar oleh bahan yang tajam. Selain itu, PPF merupakan layer pertama dicalar atau dihentuk oleh batu. Oleh itu, permukaan cat kereta yang berada di bahagian bawah PPF boleh dielakkan daripada dicalar.

Permukaan Yang Hidrofobik

Air dan habuk tidak senang melekat di permukaan luar kereta. Hal ini kerana PPF mempunyai satu layer luar yang bersifat hidrofobik.

Menjaga Warna Cat Kereta

UV dari matahari tidak senang memantur terus di permukaan cat kereta. Disebabkan hal demikian, warna cat kereta tidak akan runtuh dengan senang.

Kenapa Harga PPF Car Wrap Ada Perbezaan Di Kedai Car Wrap Yang Berbeza?

Setiap kedai car wrap akan menyediakan pakej PPF car wrap yang berbeza. Disebabkan hal demikian, harga PPF berbeza apabila pakej yang dipilih adalah berbeza.

Tambahan lagi, setiap jenis pakej PPF car wrap akan menggunakan film yang berbeza. Secara ringkas, film yang tidak sama grade mempunyai kos dan kelebihan yang berbeza. Oleh itu, kos PPF car wrap akan berbeza mengikut fim yang dipilih.

Selain ini, kos PPF car wrap akan berbeza apabila kerja membersih dan membaik pulih permukaan cat kereta berbeza.

Senarai Ringkas Tentang Harga PPF Car Wap Di KL

  • Harga PPF Car Wrap Untuk Ekonomi Pakej: RM750 – RM950
  • Kos Membalut Kereta Dengan PPF Grade A: RM950 – RM1600
  • Pakej PPF Car Wrap Dengan Film 3M: RM1500-RM3000

** Harga PPF car wrap berbeza apabila jenis film, bentuk dan keluasan luaran kereta berbeza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *