Harga Car Wrap PPF / Sticker Satin – BMW F30, X50, Vellfire, Estima, Vios, City

Rujukan Tentang Harga Car Wrap PPF / Satin / Vinyl

Kos dan harga car wrap yang menggunakan sticker seperti filem PPF, sticker satin, glossy atau matte adalah berbeza. Di samping itu, harga dan kos servis car wrap untuk kereta seperti BMW F30, X50, Vellfire, Vios dan City pun ada perbezaan. Oleh itu, kedai car wrap akan menyediakan senarai rujukan tentang harga car wrap untuk pemilik kereta. Dengan ini, pemilik kereta boleh mengetahui kos dan harga anggaran untuk perkidmatan car wrap yang menggunakan filem PPF, sticker satin dan vinyl.

Sebagai maklumat rujukan, kedai car wrap mempunyai pakar car wrap yang mahir membalut kereta, SUV dan MPV seperti:

 • Toyota Vios, Yaris, Camry
 • Honda City, Civic, Jazz
 • Proton X50, X70, Inspira
 • Perodua Myvi, Axia, Ativa, Alza
 • Vellfire, Estima
 • Nissan Serena
 • BMW F30, E90
 • Audi A3, A4, RS
 • VW Golf, Golf Gti

Selain model di atas, pakar car wrap juga mempunyai pengalaman untuk membalut kereta lain seperti Mercedes C-Class, AMG, Mazda3, CX5 dan lain-lain lagi. Oleh itu, pemilik kereta boleh menghubungi kedai car wrap untuk mendapat sebut harga dan kos membalut kereta mereka.

harga car wrap di kedai car wrap kuala lumpur
Kedai car wrap membalut Proton Inspira

Senarai Harga Car Wrap PPF Dan Vinyl Di Kuala Lumpur

Sementara pemilik kereta sedang menyelidik servis car wrap, pemilik kereta akan memerlukan senarai harga dan kos pakej car wrap. Tambahan lagi, pemilik kereta juga memerlukan senarai pilihan yang merangkumi jenis sticker seperti satin, PPF, glossy, matte dan multi-toning. Dengan ini, pemilik kereta akan menganggar kos dan harga car wrap untuk kereta mereka.

Misalnya, pemilik kereta yang minat dengan PPF akan menganggar kos PPF car wrap dengan merujuk senarai harga PPF. Manakala pemilik yang mengemari sticker jenis satin pula boleh merujuk senarai harga sticker satin. Kemudiannya, pemilik kereta boleh menganggar kos dan harga car wrap dengan mengguna sticker jenis satin.

Di samping itu, kedai car wrap juga akan asingkan kos dan harga car wrap berdasarkan kategori kereta atau kenderaan. Contohnya, kedai car wrap akan menyediakan senarai kos car wrap untuk kategori sedan, hatchback dan coupe. Tambahan lagi, kedai car wrap juga akan menyediakan senarai harga car wrap yang berbeza untuk MPV dan SUV. Hal ini kerana badan kenderaan yang berlainan saiz memerlukan kemahiran dan kepanjangan sticker yang berbeza.

Contohnya, satu gulung sticker jenis satin adalah cukup untuk membalut sebuat kereta sedan segment-B. Oleh itu, kedai car wrap akan menyediakan senarai harga car wrap untuk kereta sedan berdasarkan kos satu gulung sticker satin. Manakala MPV seperti Vellfire mempunyai badan yang lebih besar dan permukaan yang lebih luas. Oleh itu, kedai car wrap akan menyediakan senarai harga car wrap untuk MPV mengikut dua gulung sticker PPF atau vinyl.

PErodua Myvi Car Wrap Di Kuala Lumpur

Harga Car Wrap ( Sedan / Hatchback / Coupe )

 • Satin – Gred Standard: RM1450-1750
 • Matte – Gred Standard: RM1550-1850
 • High-Gloss Metallic – Gred Standard: RM1700-2100
 • Sticker Multi-toning – Gred Standard: RM1850-2350
 • Kos Car Wrap Dengan Sticker 3M / Avery : Sila hubungi kami

Kos Car Wrap ( MPV / SUV )

 • Satin – Gred Standard: RM1950-2600
 • Matte – Gred Standard: RM2050-2750
 • High-Gloss Metallic – Gred Standard: RM2400-2900
 • Sticker Multi-toning – Gred Standard: RM2600-3250

Kos PPF Car Wrap

 • Standard(Sedan/Hatchback): RM1400-1850
 • MPV / SUV (Standard): RM1800-2250
 • Premium(Sedan/Hatchback): RM2250-2600
 • SUV / MPV (Premium): RM3250-3750
 • 3M PPF Car Wrap: Sila hubungi kami

Mendapat Sebut Harga Car Wrap Dan Senarai Pilihan Sticker

Kedai car wrap akan menyediakan senarai pilihan sticker car wrap untuk pemilik kereta. Tambahan lagi, kedai car wrap juga akan menyediakan senarai harga car wrap yang menggunakan filem PPF. Di samping itu, kedai car wrap juga akan menyediakan senarai harga pakej car wrap mengikut kategori kereta. Dengan ini, pemilik kereta boleh memilih sticker PPF atau vinyl yang digemari. Pasa masa yang sama, pemilik kereta boleh menganggar kos membalut kereta mereka dengan sticker seperti satin, matte atau PPF.

Sebagai maklumat rujukan, kedai wrap kenderaan yang berpengalaman akan menyediakan sebut harga yang baik dan jelas. Apabila pemilik kereta telah memilih sticker yang disukai, pemilik kereta boleh memberitahui kedai tentang pilihan sticker. Kemudiannya, kedai wrap kereta akan menyediakan sebut harga mengikut sticker yang dipilih oleh pemilik kereta.

Biasanya, kedai car wrap akan sediakan sebut harga untuk kereta seperti BMW F30, Proton X50, X70, Myvi, Vellfire, Estima, Vios dan City. Hal ini kerana kereta seperti BMW F30, X50, Vios dan City merupakan kereta yang popular dibalut dengan sticker. Oleh itu, kedai car wrap mempunyai pengalaman dan data rujukan yang mencukupi untuk buat anggaran kos.

Perkidmatan Kedai Car Wrap Di Kuala Lumpur

Bengkel dan kedai car wrap di Kuala Lumpur mempunyai kemahiran dan kepakaran untuk memberikan perkidmatan seperti:

 • Menyediakan senarai harga untuk PPF car wrap
 • Sediakan senarai kos wrap kereta dengan sticker vinyl
 • Membalut permukaan cat kereta dengan PPF
 • Balut kereta dengan sticker satin, matte atau glossy

Di samping itu, kedai car wrap juga akan menyediakan servis untuk membantu pemilik kereta untuk memilih sticker dan filem car wrap. Hal ini disebabkan sesetengah pemilik kereta akan mengalami masalah semasa memilih sticker untuk menukar penampilan kereta kereta. Oleh itu, pakar car wrap yang berpegalaman dengan sticker car wrap akan memberikan maklumat rujukan. Pasa masa yang sama, pakar car wrap juga akan cuba memahami inspirasi dan keperluan pemilik kereta. Dengan ini, dua-dua pihak boleh sama-sama pilih sticker yang cantik dan unik untuk kereta.

Proton Inspira

Servis PPF Car Wrap

Pakar PPF di kedai car wrap akan memberikan servis untuk wrap permukaan cat kereta dengan PPF. Dengan ini, permukaan cat kereta akan dilindung oleh PPF dengan baik dan menjadi lebih berkilat. Disebabkan itu, kedai car wrap telah senaraikan harga dan kos PPF car wrap di senarai pilihan untuk pemilik kereta.

Sebagai maklumat rujukan, PPF ialah sejenis filem lutsinar yang diperbuat untuk melindung permukaan cat kenderaan. Hal ini kerana PPF adalah diperbuat dengan polymer yang kuat dan sangat elastik. Oleh itu, pengguna PPF yakin dengan keupayaan PPF untuk mengurangkan masalah dan kesan calar di badan kereta.

Apabila pemilik kereta ingin membalut kereta dengan PPF, kedai car wrap yang mahir dengan PPF akan sediakan senarai pilihan dan harga. Dengan ini, pemilik kereta boleh menganggar kos PPF car wrap berdasarkan kategori kereta dan pilihan PPF.

Tambahan lagi, pemilik kereta boleh membawa kereta ke kedai pakar PPF car wrap. Kemudian, pakar PPF car wrap akan memeriksa keadaan permukaan badan kereta. Hal ini kerana sesetengah kereta ada masalah calar dan bahagian lekuk yang perlu diperbaiki dulu sebelum dibalut dengan PPF. Oleh itu, kedai car wrap akan cadang selesaikan masalah lekuk dan cat dulu sebelum dibalut dengan PPF.

Selain itu, kedai PPF car wrap akan memberi servis untuk merancang lapisan PPF. Hal ini kerana sesetengah pemilik kereta tidak berharap untuk membalut semua bahagian badan kereta. Oleh itu, pakar car wrap dan pemilik kereta akan memilih bahagian penting untuk dibalut dengan PPF. Selepas itu, kedai car wrap akan menyediakan sebut harga berdasarkan bahagian yang perlu dibalut oleh PPF.

Kelebihan PPF Car Wrap Untuk Kenderaan

Pada masa sekerang, PPF menjadi semakin popular disebabkan keunikan dan kelebihan filem PPF. Sebagai maklumat rujukan, PPF merupakan sejenis filem lutsinar polymer. Tambahan lagi, sticker car wrap PPF adalah diperbuat dengan polymer yang mempunyai kekuatan yang tinggi. Di samping itu, filem PPF sangat elastic dan mempunyai lapisan pelekat yang baik. Oleh itu, banyak pemilik kereta lebih yakin dengan PPF. Dengan ini, PPF telah menjadi pilihan yang popular di dalam senarai harga pakej car wrap.

Mengurangkan Risiko Permukaan Cat Dicalar

Disebabkan PPF adalah polymer yang kuat, PPF boleh mengelak objek tajam mencalar lapisan cat kereta. Apabila objek tajam terhentam permukaan cat kereta, PPF akan menyerap impak hentaman objek seperti batu kecil. Di samping itu, objek tajam akan lebih sukar mencalar lapisan cat kereta. Hal ini kerana lapisan PPF akan berada di atas permukaan cat. Oleh itu, PPF akan menjadi lapisan pelindungan untuk mengurangkan risiko permukaan cat dicalar oleh batu kecil atau objek tajam.

Membuat Badan Kereta Menjadi Lebih Berkilat

Sticker car wrap PPF adalah dibuat dengan polymer yang sangat lutsinar dan glossy. Tambahan lagi, filem PPF mempunyai index pantulan cahaya yang sangat tinggi. Di samping itu, index bias cahaya PPF adalah tinggi juga. Disebabkan itu, permukaan cat kereta akan menjadi sangat berkilat apabila dibalut dengan sticker car wrap PPF.

Mengelak Lapisan Cat Menjadi Pudar Dengan Cepat

PPF mempunyai lapisan yang boleh mengelakkan UV terus sinar di atas permukaan cat kereta. Hal ini kerana PPF boleh mengurang sinaran UV menembus lapisan sticker car wrap PPF. Di samping itu, sesetengah PPF diperbuat oleh polymer yang berupaya memantul sinaran UV. Dengan ini, lapisan cat kereta tidak menjadi putar dengan cepat disebabkan PPF boleh menapis dan menghalang sinaran UV.

Kos Dan Harga Car Wrap Untuk BMW F30 E90

Kedai car wrap yang mahir dengan kerja wrap BMW 3 Series seperti E90 dan F30 akan menyediakan senarai harga dan pilihan pakej untuk pemilik BMW. Dengan ini, pemilik BMW E90 dan F30 boleh rujuk senarai harga pakej car wrap untuk menganggarkan kos wrap BMW mereka.

Pakar car wrap yang berpengalaman boleh membalut badan BMW F30 dan E90 dengan sticker satin, matte dan glossy. Sebagai maklumat rujukan, sticker jenis glossy akan membuat penampilan BMW F30 atau E90 menjadi lebih berkilat dan berunsur metallic. Manakala sticker satin dan matte akan membuat penampilan BMW F30 dan E90 menjadi lebih sporty dan mempunyai warna lebih unik. Hal ini kerana sticker car wrap jenis satin dan glossy mempunyai pelbagai pilihan warna yang sesuai dengan reka bentuk badan BMW F30 dan E90.

Kos PPF untuk BMW F30

Harga PPF Dan Sticker Car Wrap Untuk Proton X50 Dan X70

Kedai car wrap juga akan merangkumi pilihan dan harga pakej car wrap untuk Proton X50 dan X70 di senarai pakej. Hal ini kerana Proton X50 dan X70 adalah sesuai dibalut dengan sticker car wrap PPF, vinyl satin, matte dan glossy.

Sebagai maklumat rujukan, pemilik X50 dan X70 mengemari sticker car wrap PPF kerana PPF boleh menjaga lapisan cat SUV dengan baik. Oleh itu, banyak pemilik X50 dan X70 akan segera minta pakar car wrap balut SUV mereka dengan sticker PPF.

Di samping itu, sesetengah pemilik X50 dan X70 suka memilih sticker car wrap jenis satin atau matte untuk wrap SUV mereka. Hal ini kerana sticker jenis matte akan membuat X50 dan X70 nampak sporty dan unik. Di samping itu, sticker car wrap jenis satin disukai pemilik X50 dan X70 kerana sticker satin juga mempunyai permukaan yang unik dan sporty. Tambahan lagi, sticker car wrap satin mempunyai harga dan kos yang lebih berpatutan.

x50 window tinting price in car wrap shop near kuala lumpur
Proton X70 Car Wrap Service in the car wrap shop near kuala lumpur

Harga Rujukan PPF Car Wrap Untuk Vellfire

Vellfire merupakan MPV yang mempunyai reka bentuk yang anggun dan cantik. Oleh itu, Vellfire selalu dikenali sebagai MPV VIP. Di samping itu, Vellfire juga merupakan MPV yang sesuai dan praktikal diguna oleh keluarga yang mempunyai banyak ahli. Disebabkan itu, kedai wrap kereta telah menyediakan senarai pakej car wrap yang merangkumi pakej car wrap untuk Vellfire. Biasanya, kos dan harga anggaran PPF car wrap untuk Vellfire adalah berada di lingkungan RM3250-3750. Manakala kos PPF car wrap yang menggunakan PPF berjenama 3M, Xpel atau Vvivid boleh didapati daripada kedai car wrap.

Sebagai maklumat rujukan, banyak pemilik Vellfire berharap Vellfire boleh dibalut dengan sticker car wrap PPF. Hal ini kerana PPF boleh menjaga lapisan cat di permukaan badan Vellfire dengan baik. Di samping itu, PPF boleh membuat permukaan cat Vellfire menjadi lebih berkilat. Dengan ini, Vellfire akan nampak lebih anggun dan cantik. Oleh itu, pakej PPF car wrap untuk Vellfire telah menjadi pilihan yang popular di dalam senarai pakej untuk MPV.

Di kedai car wrap Kuala Lumpur, jenama PPF di bawah adalah jenama yang diminati pemilik-pemilik Vellfire.

 • 3M
 • Xpel
 • Vvivid
Vellfire PPF Car wrap di bengkel kereta Kuala Lumpur

Membalut Estima Dengan Sticker PPF / Vinyl

Selain Vellfire, senarai harga untuk servis PPF dan vinyl car wrap telah merangkumi pakej untuk MPV seperti Estima. Oleh itu, pemilik Toyota Estima yang berminat dengan perkidmatan PPF car wrap boleh merujuk senarai harga untuk buat anggaran dan perancanagan.

Toyota Estima adalah MPV yang sangat popular di Malaysia. Hal ini kerana harga Toyota Estima second hand adalah sangat berpatutan. Tambahan lagi, Toyota Estima mempunyai  ruang dalaman yang besar untuk 7 penumpang dewasa. Oleh itu, banyak keluarga di Malaysia telah memilih Toyota Estima sebagai MPV keluarga.

Disebabkan pemilik berharap lapisan cat Estima boleh dijaga dengan baik, kedai car wrap telah menyediakan pakej PPF car wrap untuk Estima. Di samping itu, kedai car wrap yang pakar wrap MPV seperti Estima juga menyediakan perkidmatan vinyl car wrap untuk Estima. Dengan ini, Estima akan mempunyai penampilan baru yang unik dan sporty selepas dibalut dengan sticker car wrap satin, matte atau glossy.

Estima MPV PPF Car Wrap

Harga Car Wrap Untuk Vios ( Sticker Satin, Matte, Glossy )

Bengkel car wrap di Kuala Lumpur telah menyenaraikan perkidmatan dan pakej untuk Vios di senarai harga rujukan. Hal ini kerana sesetengah pemilik Vios lebih mengemari penampilan sticker vinyl. Tambahan lagi, Toyota Vios akan nampak lebih sporty, unik dan cantik jika wrap dengan sticker car wrap satin, glossy atau matte. Oleh itu, servis membalut Vios dengan sticker jenis satin atau matte telah mendapat banyak pemintaan. Disebabkan itu, senarai harga dan anggaran kos car wrap mempunyai pelbagai pilihan yang merangkumi sticker satin dan matte. Sebagai maklumat rujukan, kos membalut Vios dengan sticker car wrap satin dan matte ada seperti bawah:

 • Satin – Gred Standard: RM1450-1750
 • Sticker Satin Premium – (3M/Avery/Techwrap): Sila hubungi kami
 • Matte – Gred Standard: RM1550-1850

Sebagai maklumat tambahan, Vios adalah kereta jenis sedan segment-B yang tahan lasak dan popular di Malaysia. Tambahan lagi, Vios merupakan salah satu kereta Toyota yang mempunyai harga yang lebih berpatutan. Oleh itu, banyak pemilik kereta telah memilih Vios semasa merancang untuk membeli kereta.

Kos dan harga servis car wrap dengan sticker satin
harga perkidmatan car wrap dengan sticker jenis satin

Kos Car Wrap Untuk Honda City

Sebagai maklumat rujukan, kos dan anggaran harga untuk servis wrap Honda City dengan sticker car wrap vinyl atau PPF ada seperti bawah:

 • Satin – Gred Standard: RM1450-1750
 • Matte – Gred Standard: RM1550-1850
 • Sticker Multi-toning – Gred Standard: RM1850-2350
 • Servis Car Wrap Dengan Sticker 3M / Avery : Sila hubungi kami

Manakala harga anggaran projek car wrap untuk membalut Honda City dengan PPF pula berada di lingkungan RM1400 – RM1850.

Honda City adalah kereta segment-B yang disukai oleh banyak pengguna Honda. Hal ini kerana Honda City mempunyai sistem mekanikal yang baik dan harga jualan yang agak munasabah. Oleh itu, Honda City adalah salah satu kereta panduan harian yang biasa dijumpai di atas jalan Raya. Sebagai maklumat tambahan, sesetengah pemilik City berharap City mereka boleh nampak lebih sporty dan unik. Oleh itu, pemilik Honda City telah memilih sticker satin atau matte untuk wrap badan City mereka. Di samping itu, sesetengah pemilik City pula telah mengguna PPF untuk melindung lapisan cat Honda City. Disebabkan itu, Honda City yang mempunyai pelindungan PPF sentiasa nampak berkilat di bawah matahari.

Honda City

Harga Servis Car Wrap Yang Mengguna Sticker Satin

Kos dan harga untuk membalut kereta sedan atau hatchback dengan sticker car wrap jenis satin akan bermula dari RM1450. Manakala kos dan harga membalut SUV dan MPV dengan sticker car wrap satin yang mempunyai badan lebih besar pula bermula dari RM1950. Salah satu sebab harga car wrap untuk MPV dan SUV adalah lebih tinggi kerana SUV dan MPV memerlukan dua gulung sticker satin. Oleh itu, kos untuk menyempurnakan projek wrap MPV dan SUV akan menjadi lebih tinggi.

Demi mendapat maklumat yang lebih teliti, pemilik kereta boleh menghubungi kedai car wrap. Dengan ini, kedai car wrap yang mahir wrap kereta dengan sticker satin akan menganggar kos berdasar model kereta. Tambahan lagi, pemilik kereta boleh bawa kereta ke kedai yang pakar dengan perkidmatan car wrap. Kemudiannya, kedai car wrap menyediakan sebut harga untuk pemilik kereta selepas sticker satin dipilih dan keadaan kereta ditelitikan.

Kelebihan Sticker Car Wrap Jenis Satin

Sticker jenis satin merupakan sticker car wrap yang disukai banyak pemilik kereta kerana ada kelebihan seperti:

Pelbagai Pilihan Warna

Filem vinyl atau sticker car wrap jenis satin mempunyai pelbagai pilihan warna. Tambahan lagi, sticker satin mempunyai beberapa jenis penampilan yang unik. Contohnya, salah satu sticker satin yang popular adalah sticker satin yang mempunyai penampilan pearl dan berwarna putih. Di samping itu, sticker satin yang mempunyai penampilan metallic juga merupakan pilihan yang popular.

Penampilan Yang Sporty Dan Moden

Sticker car wrap satin menjadi pilihan yang sangat popular kerana sticker satin mempunyai unsur visual yang menarik. Oleh itu, servis wrap badan kereta dengan sticker satin merupakan cara yang baik untuk buat penampilan kereta lebih sporty dan moden.

Harga Sticker Car Wrap Yang Berpatutan

Banyak pemilik kereta telah memilih sticker satin kerana kos sticker car wrap satin adalah lebih rendah. Disebabkan itu, kedai wrapping boleh menyediakan perkidmatan car wrap dengan harga yang lebih berpatutan. Dengan ini, pemilik kereta boleh menukar penampilan kereta mereka dengan kos car wrap yang kurang membebankan.

Membalut Kereta Dengan Sticker Matte

Sticker jenis matte mempunyai penampilan atau permukaan yang kurang memantul cahaya. Oleh itu, sticker matte tidak ada permukaan yang berkilat seperti sticker glossy, PPF atau permukaan cat metallic. Dengan ini, pemilik kereta mengemari sticker matte kerana sticker ini boleh tambah unsur yang unik untuk penampilan kereta.

Secara ringakasnya, sticker yang mempunyai permukaan matte akan membuat badan kereta nampak lebih sporty. Tambahan lagi, kereta yang mempunyai sticker matte akan nampak lebih unik apabila berada di sebelah kereta yang mempunyai cat metallic. Disebabkan itu, sticker car wrap jenis matte disukai pemilik kereta yang mementingkan unsur sport racing dan unik.

Di samping itu, kos sticker matte berada di paras yang sederhana. Biasanya, harga sticker car wrap matte tidak serendah sticker satin dan tidak setinggi sticker chrome atau toning. Oleh itu, kedai car wrap akan menyediakan perkidmatan car wrap yang guna sticker matte dengan harga yang agak berpatutan.

Proses Car Wrap Dengan Sticker Vinyl

Mula-mulanya, kedai car wrap akan membersihkan permukaan luar badan kereta dengan mengguna detergent tanpa wax. Kemudiannya, badan kereta akan ditiup dengan blower sampai menjadi kering. Selepas itu, kedai car wrap akan menjalankan proses polish permukaan cat kereta untuk membuang sisa berminyak dan habuk. Selepas polish, pakar car wrap akan lap permukaan luar badan kereta dengan isopropyl alcohol. Dengan ini, sticker akan melekat badan kereta dengan lebih kuat.

Selepas proses persediaan, pakar car wrap akan mula mengukur badan kereta yang perlu dibalut dengan sticker vinyl atau PPF. Kemudiannya, pakar car wrap akan mulakan proses membalut kereta. Semasa proses wrapping dijalankan, pakar-pakar akan guna blower, pisau dan squeeze. Apabila proses wrapping disiapkan, kedai wrapping akan memeriksa lapisan sticker vinyl. Jika terdapat masalah bubble atau kedut, pakar wrapping akan membaikpulih masalah itu. Kemudiannya, kereta akan diperiksa oleh pemilik kereta dan dipandu balik kalau tiada masalah dijumpai.

Menganggar Harga Dan Kos Car Wrap

Kedai car wrap di Kuala Lumpur akan memberikan servis yang profesional untuk memeriksa keadaan badan kereta. Pada masa yang sama, pemilik kereta akan diberikan senarai pilihan sticker. Kemudiannya, kedai car wrap akan menganggarkan harga dan kos car wrap berdasarkan keadaan kereta dan sticker yang dipilih oleh pemilik kereta. Di samping itu, kedai car wrap akan sediakan sebut harga tentang perkidmatan car wrap sebagai rujukan untuk pemilik kereta.

Toyota 86
Toyota Camry