harga car wrapMyvi Car Wrap

Harga Car Wrap Myvi Di Kuala Lumpur

harga car wrap myvi di kuala lumpur

Maklumat Tentang Harga Car Wrap Myvi Di Kuala Lumpur

Harga car wrap Myvi di Kuala Lumpur dan Selangor area sudah berada di lingkungan harga yang berpatutan. Hal ini kerana permintaan car wrap Myvi sudah meningkat. Oleh itu, bengkel car wrap di Kuala Lumpur boleh membalut lebih banyak Myvi setiap bulan. Dengan ini, bengkal car wrap Myvi boleh mengguna lebih banyak keuntungan untuk membayar kos operasi. Disebabkan hal demikian, bengkel car wrap boleh memberi harga car wrap Myvi yang lebih berpatutan.

Membalut Myvi Dengan Car Wrap Film

Myvi merupakan kereta yang sesuai digunakan untuk panduan harian. Oleh itu, Myvi ialah kereta yang popular di Malaysia. Hal ini kerana Myvi boleh digunakan untuk dipandu ke tempat bekerja, sekolah dan tempat beli barang keperluan harian. Dengan ini, Myvi memerlukan car wrap film untuk menjaga permukaan badan kereta Myvi.

Apabila Myvi dipandu di jalan raya, permukaan luar Myvi mungkin akan dicalar oleh batu kecil yang tajam. Selain itu, permukaan logam Myvi mungkin akan terkena cecair acidic ataupun kimia yang berbahayaan. Oleh itu, banyak pemilik Myvi akan memerhati harga car wrap Myvi di Kuala Lumpur. Apabila harga car wrap menjadi lebih berpatutan, sesetengah pemilik Myvi akan cuba menghantar Myvi ke bengkel car wrap untuk membalut Myvi dengan vinyl film.

Car Wrap Film Terdapat Banyak Pilihan Warna Untuk Myvi

Permukaan luar Myvi sesuai dibalut dengan vinyl car wrap film. Oleh itu, pembekal dan kilang vinyl car wrap film telah menyediakan banyak corak dan warna pilihan untuk pemilik Myvi. Dengan itu, pemilik Myvi boleh memilih car wrap film yang ada warna dan corak yang mereka sukai. Tambahan lagi, pilihan warna dan corak yang berbagai jenis boleh membantu pemilik Myvi membalut Myvi mereka dengan reka cipta yang ada personaliti sendiri. Dengan itu, luaran Myvi akan menjadi lebih menarik dan sporty.

Kenapa Membalut Myvi Dengan Car Wrap Film?

Car wrap telah menjadi salah satu cara manjaga luaran kereta Myvi yang popular. Hal ini kerana car wrap Myvi mempunyai beberapa kelebihan yang berguna dan praktikal.

Menjaga Permukaan Cat Myvi

Vinyl car wrap film boleh menjaga permukaan car Myvi. Hal ini kerana vinyl film boleh mengurangkan UV matahari daripada terus memancar di atas permukaan cat Myvi. Dengan ini, permukaan cat Myvi tidak akan menjadi putar dengan cepat. Selain ini, vinyl film boleh mengelak bahan kimia dan cecair yang beracid terus menyentuh permukaan cat Myvi.

Harga Car Wrap Yang Berpatutan

Kos dan harga car wrap Myvi sudah menjadi lebih berpatutan. Apabila berbanding dengan cat atapun paint spray, harga car wrap Myvi adalah lebih rendah. Tambahan, masa yang diperlukan untuk menjalankan kerja car wrap adalah lebih pendek.

Banyak Pilihan Warna Dan Corak Yang Menarik

Pada masa sekarang, banyak kilang dan pembekal vinyl film telah menyediakan pelbagai jenis vinyl car wrap film untuk pemilik Myvi. Oleh itu, pemilik Myvi boleh memilih vinyl film yang ada corak dan warna yang menarik.

Mengurangkan Kemungkinan Dicalar Objek Tajam

Vinyl car wrap film boleh mengelakkan permukaan luaran Myvi dicalar oleh objek tajam. Hal ini kerana objek tajam seperti batu kecil akan mecalarkan permukaan vinyl sebelum menyentuh permukaan cat Myvi.

Harga Car Wrap Myvi

Pada masa sekarang, harga car wrap Myvi berbeza apabila vinyl film yang digunakan berbeza. Selain itu, kerja penyediaan dan pemulihan permukaan luaran Myvi juga akan menyebabkan kos membalut Myvi naik atau menurun. Oleh itu, pemilik Myvi boleh melawat bengkel car wrap untuk memahami kos-kos dan pakej membalut Myvi dengan vinyl film.

Kos atau Harga rujukan untuk membalut Myvi dengan vinyl film ada seperti bawah :

  • Semi Gloss Metalic Vinyl Film : RM750 – 1450
  • Matte Color Vinyl Film : RM850 – 1650
  • Carbon Fibre Matte : RM1250 – RM1850
  • Carbon Fibre Semi Gloss : RM1500 – RM2100
  • 3M Semi Gloss Vinyl Film : RM2300 – RM3300
  • 3M Metallic Color Film : RM2200 – RM3200

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *