Glossy Car Wrap

Harga Car Wrap Golf Gti Dengan High Gloss Sticker Di Kuala Lumpur Selangor

harga car wrap golf gti di kuala lumpur

Maklumat Tentang Harga Car Wrap Golf Gti

Harga car wrap Golf Gti telah menjadi lebih serderhana di industri car wrap. Dengan ini, lebih banyak pemilik Golf Gti boleh memilih cara car wrap untuk menukar luaran Golf Gti. Tambahan lagi, harga car wrap Golf Gti menjadi lebih munasabah kerana pilihan car wrap sticker telah bertambah banyak. Oleh itu, pemilik Golf Gti boleh memilih material atau car wrap sticker dengan merujuk kos material. Selain itu, pemilik-pemilik Golf Gti boleh memilih high gloss car sticker mengikut kehendak dan kesukaan mereka. Selepas itu, Golf Gti akan mempunyai permukaan luaran yang lebih unik, cantik, sporty dan sangant reflective.

Volkswagen Golf Gti Dan Enjin Golf Gti

Golf Gti merupakan kereta popular Volkswagen. Banyak pemilik kereta suka Golf Gti sebab Golf Gti mempunyai luaran hatchback yang sporty dan enjin yang baik. Tambahan lagi, Golf Gti mempunyai sport setting yang baik dan stabil. Oleh itu, pemilik Golf Gti yakin dengan sistem handling dan suspension Golf Gti yang mantab.

Sebagai maklumat rujukan, Golf Gti menggunakan enjin turbo EA888. Secara ringkasnya, enjin turbo EA888 ini mempunyai capacity 2000cc. Meskipun capacity enjin turbo tidak besar, tetapi enjin turbo ini boleh menjana kuasa sebanyak 210hp dengan senang. Oleh itu, pemilik Golf Gti rasa sangat seronok apabila memandu Golf Gti. Tambahan lagi, luaran Golf Gti mempunyai reka bentuk yang sangat cantik dan sporty. Disebabkan hal demikian, sesetengah pemilik Golf Gti akan menguna cara car wrap untuk customize permukaan luar Golf Gti.

Pakej Car Wrap Golf Gti Dengan High Gloss Sticker

Di KL dan Selangor, banyak bengkel car wrap telah menyediakan pelbagai pakei car wrap Golf Gti yang menarik. Dengan ini, pemilik Golf Gti boleh memilih pakej car wrap mengikut kehendak dan budget masing-masing.

Apabila berharap untuk memahami pakej car wrap, pemilik Golf Gti boleh menghubungi bengkel car wrap. Dengan ini, bengkel car wrap boleh memberikan maklumat yang lebih lanjut kepada pemilik Golf Gti.

Kenapa High Gloss Sticker Menjadi Popular?

High gloss sticker merupakan pilihan yang popular kerena high gloss mempunyai beberapa kelebihan. Sebagai contohnya, high gloss sticker boleh menukar luaran Golf Gti menjadi permukaan yang lebih reflective. Tambahan lagi, sesetengah high gloss car wrap sticker boleh membuat permukaan yang sama seperti chrome. Dengan ini, permukaan luar Golf Gti akan menjadi lebih menarik.

Tambahan lagi, high gloss car wrap sticker mempunyai kos yang lebih rendah apabila disbanding dengan chrome sticker. Oleh itu, pemilik Golf Gti sangat suka sticker highly glossy.

Senarai Ringkas Tentang Harga Car Wrap Golf Gti

  • Sticker Highly Glossy Standard : RM1650-2450
  • Film 3M / Avery : RM3250-3750

Sila menghubungi bengkel car wrap untuk mendapat maklumat tentang pilihan lain. Hal ini kerana ketegori high gloss car wrap sticker mempunyai banyak pilihan yang menarik.

Cara Menjaga Lapisan Car Wrap Golf Gti

Pemilik Golf Gti boleh membasuh lapisan car wrap dengan detergen cuci kereta yang biasa dan tidak mengakis. Tambahan lagi, sesetengah sticker glossy boleh ditambahkan dengan lapisan ceramic coat untuk menyenangkan kerja penjagaan lapisan sticker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *